Onsdag 24/3 blev det Kölns tur att få njuta Svenska Kammarorkestern! Jag hade en lugn dag med en promenad på stan och lite shopping/lunch på Lindt Chokladmuseum.

Klockan 14.30 hämtade jag bilen, en timme senare hade vi lastat in alla lådorna på Philharmonie. Konsertsalen är nergrävd i förhållande till gatunivån! Först backar man in i inlastningen som upplevs vara i källarplan, sen tar man hissen ner till scenen! Eller bakom scenen för att vara precis. Liksom i Düsseldorf får man, om man måste, ta saker till scenen med hiss, köra in prylarna under den och åka upp genom scengolvet med ytterligare en hiss. Vi packade ur “back stage” och bar ner, det gick mycket snabbare. Från bakom scenen, går man några trappor ner, för att komma till scenen! Det syns på bilderna om vet om det, udda!

Akustikrepet var kort och alla var på strålande humör, utom Kurzweil synten som strulade in i det sista. Yamahasynten var stabil hela produktionen medans Kurzweilen var något av en strulputte, kanske för att den hade lite mer funktioner samtidigt som den kändes billigare. Det löste sig med omstarter/omladdningar.

Konserten var succé precis som i Wien och Düsseldorf! Orkesterns och Grubers humör höll sig strålande! Solisten verkade jättenöjd! Publiken ropade in både Gruber och Leyla massor med gånger och det blev totalt 3 extranummer! Här är ett par filmer som visar salen:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Efter konserten Bjuder huset alltid på Kölsch! Det är säkert JÄTTEGOTT att få en öl direkt efter konserten!

Men vad vet jag? jag kör! smiley

Orkestern lät sig dock väl smaka och stämningen var hög!

från wikipedia: Kölsch är en form av öl som bryggs i och omkring Köln, Tyskland. Kölsch är ljust öl, men det är inte underjäst som övriga ljusa öltyper, till exempel pilsner, utan är istället överjäst som ale. -Jag vet bara att i Köln är det jättegott att dricka Kölsch, det skulle säkert inte vara samma sak här hemma!

Ändå var det några ur orkestern som kom och hjälpte till att packa prylar! Det var faktiskt helt unikt! Jag har aldrig fått så mycket hjälp av mina arbetskamrater i orkestern som på den här turnén!

Vi tog en chansning och bad att få parkera bilen utanför receptionen på hotellet, vilket gick bra. Sen fick jag två Kölsch i baren av Mats Janssonsmiley (2x25cl) och gick och lade mig, jag hade somnat före midnatt.

Hemresan påbörjades 07.45 torsdag den 25/3. Det var skönt att vi hade bilen på hotellet, alla saker redan packade, bara att äta frukost och åka! Det finns inte mycket att säga om resan hem, det var långt, vi hade ett stopp i Burg innan vi åkte färja puttgarten/Röby och sedan bron och var hemma 23.30 1283,6 km senare.